HR Gala 2020
ONLINE UNBOX EVENT

Op 17 oktober 2019 vond de 14de editie van ons HR-Gala plaats op onze vertrouwde stek in de Ghelamco Arena in Gent. Met opnieuw “een vol huis” … redenen te over om tevreden terug te blikken.

Voor deze 14de editie hadden de organisatoren gekozen voor een sterk vernieuwde setting en een namiddagprogramma ingeleid door een bijzondere vraag “Moeten de werkgevers zich geroepen voelen?”. Men koos immers voor “Bewegen” als thema, dit uiteraard binnen de context van “fitter langer aan het werk blijven”.

Tijdens de voorbereidingen had mijn collega Joris Vandersteene (VBO) gezorgd voor een directe lijn met Ierland. Het opzet was Peter Vandermeersch (Publisher Independent News Media Dublin) als centrale gast aan de haak te slaan. Die was meteen bereid en vulde ook zijn rol als key note speaker met verve in!

Wat Peter toen nog niet wist – en eigenlijk niemand buiten de organisatie – was dat hij zijn toespraak zou houden op het heilige gras van de Ghelamco Arena. Hij zou er onder het toeziend oog van onze Juryvoorzitter Pieter Timmermans ook de awards uitreiken. Onze gasten waren uiteraard totaal verrast maar werden allemaal voorzien – voorzichtigheidshalve - van fleece dekentjes van Jobat.

Deze nieuwe setting, met als doel een absolute focus op enerzijds de key note speaker en de eindlaureaten, en anderzijds ononderbroken momenten aan tafel met de gasten, werd sterk geapprecieerd.

Onze gastvrouw Francesca Vanthielen had er opnieuw erg veel zin in. Ze uitte haar bewondering voor de enorme opkomst… steeds opnieuw, en was in haar nopjes met de nieuwe aanpak … ze moest er niet meer in slagen om dat enthousiaste publiek stil te krijgen voor de inhoudelijke momenten!

En dan ... onze nieuwe HR-Ambassadeur! Dit jaar sleepte Emmaüs de Award in de wacht.

Emmaüs maakte indruk met een zeer sterke bedrijfscultuur gebaseerd op een duurzame, waarden gerichte strategie. In een niet evidente arbeidsmarktcontext - waar de middelen ook niet voor het rapen liggen – slagen zij erin om hun eigen slagzin volledig waar te maken. Emmaüs heeft en geeft zin in zorg: de organisatie en de zorg getuigen van gastvrijheid, openheid, gelijkwaardigheid, kwaliteit en solidariteit. ”, aldus Pieter Timmermans

Een bijzonder trotse Ilse Janssens (HRM coördinator van de groep) ontving de Award uit de handen van Peter Vandermeersch. Naast deze award werd Ilse ook nog bedolven onder prachtige cadeaus van AMS, BMW, Ceran en Jobat.

Maar zoals eerder gezegd ... geen verliezers op ons HR-Gala, alleen winnaars. Getuige daarvan, de 3 fantastische eindlaureaten, stuk voor stuk ambassadeurs voor het vakgebied. Naast onze winnaar waren Carglass & Vinçotte prachtige challengers in de eindronde, met een HR-beleid om trots op te zijn. Zij ontvingen hiervoor een kristallen ster om te laten schitteren in hun trofeeënkast.

Eind van de avond zagen wij opnieuw twee zichtbaar bijzonder gelukkige mensen: Rony Hoebeke als mede-organisator en Pieter Timmermans als juryvoorzitter, die ook nog eens de bijzondere samenwerking in de organisatie onderlijnde.
Maar ze waren ook nog gelukkig om een andere reden. De organisatie heeft met haar nieuwe structuur - waarin Antwerp Management School, Goosebumps, Jobat, VBO en D.E.N.K.-HR de ruggengraat vormen - onmiddellijk het elan gevonden op weg naar een mooie, verdere toekomst.

Ondanks het late uur gisteren liepen er intussen al tientallen mails binnen met de eerste reacties: ze waren hartverwarmend! Wij volgen de reacties verder op … trachten ook daar weer iets uit te leren en werken vol vreugde aan onze jubileum editie 2020 waarin opnieuw voor de 5-jaarlijkse INTO Award zal worden voorzien. Rest ons enkel alle aanwezigen te danken voor de geslaagde editie en iedereen al een prachtig jaareinde toe te wensen en een voorspoedig 2020.

© 2020 HR Gala RH - nieuws - privacy policy - cookie policy - sitemap
Om uw surfervaring te verbeteren maakt HR Gala gebruik van cookies. Meer informatie    OK